CeReSys
CeReSys

Enkele functies:

 • Website en teletekst koppeling
 • Beeldformaat 4:3 of 16:9 (breedbeeld)
 • Tickertape
 • Uitgebreide (reclame)planner
 • Goed doordachte rechtenstructuur
 • Automatische indexpagina
 • Koop of huur
 • Geen dure hardware
 • Eenvoudig video plannen
 • Nederlandstalig
 • Composiet video of SDI(SD/HD)

Laatste nieuws:

Diverse configuraties

CeReSys is in gebruik bij zowel publieke lokale omroepen, ziekenomroepen, commerciele regionale omroepen, in de horeca en recreatie sector maar ook een busonderneming die via schermen in bussen een eigen kabelkrant laat zien.

Er zijn uiteenlopende configuraties mogelijk, de server en playout software naast elkaar in de centrale apparaten ruimte van de omroep. Of de playout applicatie juist op heel andere locatie dan de server.

RTV Katwijk

RTV Katwijk is de lokale omroep van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Daarnaast is de omroep te zien in heel de Duin en Bollenstreek via digitale televisie. RTV Katwijk is ontstaan na een fusie tussen SOR Mebora en VLOK.

Gijsbert Schrijvers
(Eindredacteur RTV Katwijk)

Er werd gezocht naar een nieuw systeem om berichten op alle media te plaatsen. Voor medewerkers kostte het veel tijd om berichten te plaatsen op de diverse media. Met CeReSys is aan dit probleem een einde gekomen.

Via het redactiesysteem kunnen we elk bericht plaatsen op Kabelkrant / Teletekst en Internet. Door het gebruik van 1 systeem kunnen we nu flexibel werken en scheelt het kostbare tijd aan knippen en plakken van berichten op verschillende systemen. RTV Katwijk is enorm tevreden met de service en diensten van CeReSys.

SRC Culemborg en Vianen

SRC is de streekomroep van de gemeenten Culemborg en Vianen. Via SRC TV brengt de omroep dagelijks tekst-tv uitzendingen met meerdere rubrieken. Zowel de server als de playout applicatie zijn ge´nstalleerd op 2 verschillende computers in de studio van de omroep.

Nico Middag (stationmanager)

CeReSys is een fantastisch pakket. Voor onze tv-afdeling zijn we jaren op zoek geweest naar een kabelkrantpakket met bepaalde functionaliteiten. Geen ander pakket kon ons bieden wat er met CeReSys wel mogelijk is. Naast de perfecte support en ondersteuning wordt er continu doorontwikkeld om het product verder te verbeteren en aan te passen aan wensen van de klanten.

RTV Meppel

RTV Meppel zendt alle programma's(analoog en digitaal) in SD 16:9 uit via de kabel en glasvezel van Ziggo, KPN en Lijbrandt. RTV Meppel ververst meerdere malen per dag de kabelkrant uitzending. Foto's vormen daarvan de hoofdmoot.

De redactie bestaat uit vijf redacteuren en een zestal fotografen. Daarnaast is de video-afdeling regelmatig actief met zeven mensen.

Fred de Vries
(Hoofd techniek RTV Meppel)

RTV Meppel is in 2009 overgestapt op Ceresys . Belangrijkste reden was dat de invoer van tekst en beeld via een internet applicatie verloopt en video's simpel zijn in te plannen, en ook nog eens vlekkeloos afspelen.

Door de overzichtelijke opzet is het systeem voor nieuwe medewerkers in vrij korte tijd te leren, zonder allerlei codes en commando's te hoeven leren. De support is uitstekend evenals de prijs/kwaliteit verhouding van de software. Groot voordeel: het systeem speelt op vrijwel ieder willekeurig Windows computersysteem.

TV Bodegraven

De publieke lokale omroep van de gemeente Bodegraven is in augustus 2007 gestart met maken van een Tekst-TV onder de naam: TV Bodegraven.

Direct vanaf de start werd gewerkt met CeReSys. Een 10-tal redacteuren en een acquisiteur werken veelal vanuit huis aan Tekst-TV. Men is verantwoordelijk voor de eigen rubriek. De server applicatie is ge´nstalleerd op een pc in de studio, de playout applicatie bevind zich bij het "inprikpunt" van het kabelnet. Via internet wisselen de computers de informatie uit.

John Bekker
(Hoofd techniek RTV Bodegraven)

We zochten een betaalbaar systeem wat het de redacteuren zo gemakkelijk mogelijk zou maken om berichten te plaatsen. Na diverse systemen te hebben bekeken zijn we bij CeReSys uitgekomen.

De redacteuren werken wanneer het ze gelegen komt thuis aan de kabelkrant. Hierdoor is de kabelkrant in Bodegraven altijd up to date en goed bekeken, en dat merken wij weer aan de reclame opbrengsten. Kortom, CeReSys is het ideale kabelkrant pakket voor ons.

RPL TV Woerden

RPL Tekst-TV wilde vooral snel nieuwsberichten en foto's kunnen invoeren. Een grote brand of belangrijk nieuws, zodra er foto's en/of tekst beschikbaar is moet het direct op de kabelkrant kunnen. Met CeReSys was dit eindelijk mogelijk. Ook het gebruik van flash was doorslaggevend, commercials op RPL Tekst-TV konden nu veel meer dynamisch zijn.

Piet Pels
(Eindredacteur RPL Tekst-TV)

Dikke plus voor CeReCys! Door het gebruikersgemak heeft CeReSys een niet meer weg te denken plaats binnen onze omroep weten te veroveren. Specifieke vormgevingswensen konden allemaal worden gehonoreerd. Als enthousiast eindgebruiker kan ik weinig anders aanbevelen: CeReCys!!!