CeReSys
CeReSys

Enkele functies:

 • Website en teletekst koppeling
 • Beeldformaat 4:3 of 16:9 (breedbeeld)
 • Tickertape
 • Uitgebreide (reclame)planner
 • Goed doordachte rechtenstructuur
 • Automatische indexpagina
 • Koop of huur
 • Geen dure hardware
 • Eenvoudig video plannen
 • Nederlandstalig
 • Composiet video of SDI(SD/HD)

Laatste nieuws:

Nieuws

Mei 2019: Lokale Omroep RTV 794 kiest voor CeReSys

Lokale Omroep RTV794 is de lokale omroep voor Heerde en Epe. De omroep heeft CeReSys in gebruik genomen als kabelkrant software.

Samen met de omroepen Veluwezoom en RTV Voorst is er een TV kanaal.

Ook de website zal via CeReSys worden bijgehouden.

Mei 2019: RTV Albrandswaard kiest voor CeReSys

Lokale Omroep RTV Albrandswaard is de publieke lokale omroep van Rhoon – Poortugaal en Portland. De omroep heeft CeReSys in gebruik genomen als kabelkrant software.

Ook de website zal via CeReSys worden bijgehouden.

November 2018: ZFM Zandvoort kiest voor CeReSys

ZFM is de lokale omroep Zandvoort en heeft CeReSys in gebruik genomen.

ZFM is te ontvangen: Ziggo Digitaal en KPN.

September 2018: PlayOut versie 2.0 beschikbaar

PlayOut versie 2.0 is beschikbaar. Hierin zijn een aantal wensen gerealiseerd. Vanaf deze versie is ook een nieuw model USB dongle in gebruik voor de licentie. Klanten met een software onderhoudsovereenkomst krijgen deze standaard toegestuurd.

December 2017: Lokale Omroep Mill kiest voor CeReSys

Lokale Omroep Mill is de lokale omroep voor Mill, Sint Hubert, Langenboom en Wilbertoord in Noord-Brabant. De omroep heeft CeReSys in gebruik genomen als kabelkrant software.

Lokale Omroep Mill is te zien op het analoge en digitaal te zien via Ziggo, Tele2, KPN, XS4ALL en Telfort. Ook de Wordpress website zal via CeReSys worden bijgehouden.

Of kijk via de livestream.

November 2017: Server versie 2.6 en Playout 1.24.04

Server versie 2.6 is beschikbaar. Hierin zijn een aantal wensen gerealiseerd. De software is aangepast aan Windows10 en de opmaak van de redactieomgeving is vernieuwd.

De nieuwe functionaliteiden zijn oa.: noodrubriek, het ophalen van XML/RSS data is uitgebreid, editiestelstel (extra licentie/meerprijs),directe foto upload bij een bericht, agendafunctie bij inplannen berichten, directe start van commando's voor bv. live-stream.

Juni 2017: LOES kiest voor CeReSys

LOES, de lokale omroep Echt-Susteren is de lokale omroep van Echt-Susteren en heeft CeReSys in gebruik genomen.

LOES is te ontvangen: Analoog via Ziggo en Digitaal via Ziggo en KPN.

Juni 2016: RTV Ridderkerk kiest voor CeReSys

RTV Ridderkerk is de lokale omroep van Ridderkerk in Zuid Holland.. De omroep heeft CeReSys in gebruik genomen als kabelkrant software.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ en het digitale Ziggo kanaal 36 en kanaal 336. Ook de website zal via CeReSys worden bijgehouden.

Of kijk via de livestream.

Mei 2016: RTV Hollands Midden kiest voor CeReSys

De omroep waar al jaren de nederlandse sterren stralen! Voor de kernen Liemeer, Ter Aar en Nieuwkoop. RTV Hollands Midden heeft CeReSys in gebruik genomen als kabelkrant software.

Ook de Wordpress internetsite van de omroep zal via CeReSys voorzien gaan worden van berichten.

Het digitale TV signaal is te zien via Ziggo (analoog+digitaal).

Januari 2016: Deventer RTV kiest voor CeReSys

Deventer radio en televie (DRTV) is dé lokale omroep van Deventer, met nieuws, radio- en televisie-uitzendingen over Deventer en de omliggende regio.

Deventer televisie is te ontvangen: Analoog via Ziggo en Digitaal via Ziggo, KPN, Sparql, Vodafone en Tele2.

Of via de livestream.

November 2015: Landerd-TV RTV kiest voor CeReSys

Landerd-TV is de lokale omroep voor het Brabantse Reek, Schaijk en Zeeland. De omroep heeft CeReSys in gebruik genomen als kabelkrant software.

Landerd-TV is te zien in het Ziggo basispakket, zowel digitaal als analoog. Ook de WordPress website zal via CeReSys worden bijgehouden.

Oktober 2015: Server versie 2.4 en Playout 1.24

Server versie 2.4 is beschikbaar, hierin zijn weer een aantal wensen gerealiseerd.

Zoals: Opmaak van de kabelkranttemplates in FullHD, het Titel item is nu te centreren en automatisch af te breken.

Er is ook een nieuwe PlayOut versie beschikbaar, er kan nu met externe commando's gewerkt worden. Op de server is dit te plannen, en via de playout kunnen de commando's gestart en gestopt worden. Bv. het starten van een Chrome Browser sessie (voor het oppaken van bv. een videostream, of webpagina). Of het bedienen van een videoplayer als VLC.

April 2015: RTV Krimpenerwaard kiest voor CeReSys

RTV Krimpenerwaard is de nieuwe fusie lokale omroep voor de Krimpenerwaard (Lekkerkerk, Krimpen a/d Lek, Ouderkerk, Stolwijk, Haastrecht, Bergambacht en Schoonhoven): RTV Krimpenerwaard kiest voor CeReSys. De omroepen Vrolek en RTV Zilverstad die onderdeel zijn geworden van de nieuwe fusie omroep gebruikten de afgelopen jaren al CeReSys.

Naast de Wordpress website zal ook het Phecap Teletekst systeem via CeReSys voorzien gaan worden van nieuwsberichten. Het TV signaal is te zien via Ziggo en Rekam.

Of via de livestream.

Oktober 2014: ATOS RTV kiest voor CeReSys

Atos RTV, de zender voor de Zwijndrechtse Waard, heeft CeReSys in gebruik genomen als kabelkrant software.

In Zwijndrecht en Heerjansdam is Atos TV te vinden in het UPC analoge basispakket. In Hendrik-Ido-Ambacht is Atos TV via CAIWAY zowel analoog als digitaal te ontvangen.

Of via de livestream.

Juni 2014: RTV Logo kiest voor CeReSys

De lokale omroep voor de Gemeente Oldambt (Scheemda, Winschoten en Reiderland) RTV Logo heeft CeReSys in gebruik genomen als kabelkrant software.

Ook de Wordpress internetsite van de omroep zal via CeReSys voorzien gaan worden van berichten.

RTV Logo is ontstaan vanuit de fusie van Radio Winschoten, RTV Blauwestad en Omroep Scheemda. Het digitale TV signaal is te zien via Ziggo (analoog+digitaal)>.

Maart 2014: Hofstreek Omroep kiest voor CeReSys

De omroep voor Hof van Twente met dagelijks nieuws én actualiteiten Hofstreek Omroep heeft CeReSys aangeschaft als kabelkrant software.

Ook de Wordpress internetsite van de omroep zal via CeReSys voorzien gaan worden van berichten.

Het digitale TV signaal is te zien via Ziggo (analoog+digitaal), Caiway en KPN glasvezel in oa. de plaatsen Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Markelo en dertien kleinere buurtschappen.

Augustus 2013: Villapark Eureka kiest voor CeReSys

Villapark Eureka in hartje Twente heeft CeReSys in gebruik genomen als intern kabelkrant en informatie systeem.

Het informatiekanaal is te zien in alle vrijstaande villa's en in de algemene ruimtes. Naast informatie over aankomst en vertrek, openingstijden en de voorzieningen op het park, is ook volautomatisch het laatste regionale en nationale nieuws te lezen.

Maar ook het weerbericht en aanbiedingen van restaurants in de regio. De restaurants kunnen zelf hun pagina bijhouden door een eigen inlog account in CeReSys.

Juli 2013: Server versie 2.2

Server versie 2.2 is beschikbaar, hierin zijn een groot aantal wensen gerealiseerd die door diverse klanten zijn aangevraagd.

Zoals: XML afbeeldingen downloaden, automatisch ophalen van afbeeldingen vanaf internet via het nieuwe template item: Vaste Variabele Afbeelding.

Verder: aanpassing teletekst kleurkarakters, website koppeling uitgebreid met automatisch mee te sturen prefix en suffix voor de intro en meer tekst en de Valideer/Blokeer knop op aantal extra plekken beschikbaar gemaakt voor de redacteuren.

Juni 2013: RTV Raalte kiest voor CeReSys.

De publieke lokale omroep van Raalte en Heino, RTV Raalte heeft CeReSys aangeschaft als kabelkrant software.

Ook de internetsite van de omroep zal via CeReSys voorzien gaan worden van berichten.

Via twee play-out pc's op verschillende locaties is het TV signaal te zien via Ziggo (analoog+digitaal), en glasvezel (KPN / XS4All / Glashart Media / KickXL / Lijbrandt /ConceptsGlasvezel).

April 2013: Lokale Omroep Geertruidenberg

De Stichting Lokale Omroep Geertruidenberg (SLOG) heeft CeReSys in gebruik genomen als kabelkrant software.

Ook de bestaande Joomla website van de omroep zal via CeReSys voorzien gaan worden van nieuwsberichten. Het TV signaal is te zien via: Ziggo analoog en Ziggo Digitaal en komt vanuit de studio van de omroep via SDI-SD.

Maart 2013: Server versie 2.1

Server versie 2.1 is beschikbaar, hierin is het automatisch inlezen van XML items afgerond. Vanuit een RSS feed of vanuit een XML webpagina is automatisch informatie op te nemen in de kabelkrant.

Inmiddels gebruiken klanten het voor het automatisch publiceren van een weerbericht of weerdata als temperatuur, windrichting en barometerstand. De gegevens komen dan vanaf een website of data van een lokaal weerstation. Ook gebruiken onze klanten het om de hoofdpunten van het regionale of nationale nieuws te kunnen weergeven. Maar ook een dagelijkse “Spreuk van de dag” hebben we voorbij zien komen.

Feb 2013: Moeke Mooren kiest voor CeReSys

Recreatiecentrum Moeke Mooren / Camping de Maasterp in Appeltern heeft CeReSys in gebruik genomen als intern informatiesysteem, in het hotel maar ook via het eigen kabelnet op de caming is een eigen kabelkrant te zien.

Dit informatie kanaal wordt automatisch gevuld met regionale nieuwsberichten, het weerbericht en informatie over de activiteiten in de regio.

In de vakantieperiode is ook het recreatieprogramma van de camping op het informatiekanaal te lezen.

Jan 2013: Alphen Stad TV kiest voor CeReSys

De nieuwe fusie lokale omroep voor Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Kouderkerk aan den Rijn en Zwammerdam: Alphen Stad FM/TV kiest voor CeReSys als kabelkrant en redactie systeem.

Ook de bestaande Joomla website van de omroep en het Phecap Teletekst systeem zal via CeReSys voorzien gaan worden van nieuwsberichten. Het TV signaal is te zien via: Ziggo analoog, Ziggo Digitaal, Kpn digitale TV en Lijbrandt digitale TV.