CeReSys
CeReSys

Enkele functies:

 • Website en teletekst koppeling
 • Beeldformaat 4:3 of 16:9 (breedbeeld)
 • Tickertape
 • Uitgebreide (reclame)planner
 • Goed doordachte rechtenstructuur
 • Automatische indexpagina
 • Koop of huur
 • Geen dure hardware
 • Eenvoudig video plannen
 • Nederlandstalig
 • Composiet video of SDI(SD/HD)

Laatste nieuws:

Functionaliteit

Technische uitleg CeReSys

CeReSys bestaat uit twee applicaties, de server en de playout.

De server is het hart van het systeem, deze verzorgt de webserver waarop redacteuren inloggen en draait de SQL-database. De software laat zich eenvoudig installeren en heeft geen losse onderdelen als PHP of Apache nodig. De server verzorgt de planning van de berichten, de video’s en de commercials, en zorgt voor de koppelingen met de website en/of teletekst. Vaak staat de server bij een omroep in de studio, maar dit kan elke andere plek met internettoegang zijn. Toon meer

Op een andere pc, meestal in het kopstation van het kabelnet, komt de playout software. Tussen playout en server is communicatie via het internet of via het lokale netwerk. De playout software maakt verbinding met de server en zorgt ervoor dat mutaties en nieuwe berichten snel worden verwerkt in de echte uitzending. Het afspelen van de kabelkrantbestanden gaat via flashbestanden die naar de playout gaan. De playout start ook de geplande video’s, kan een tickertape in beeld activeren, het geluid besturen (faden tussen achtergrondgeluid bij de kabelkrant en geluid bij de video) en haalt informatie op die in de teletekst-inserter verwerkt moet worden.
Toon minder

Zeer korte implementatie

Met CeReSys kunt u rekenen op een zeer korte implementatiedoorlooptijd.

Nadat de server is ingericht met een of meerdere templates voor pagina’s kunnen medewerkers/redacteuren direct online aan de slag. Door de uitgekiende rechtenstructuur kunt u voor iedere medewerker eigen rechten instellen. Zo is te bepalen welke rubrieken men mag vullen en beheren en of men de eigen berichten mag valideren voor publicatie of dat dit door een eindredacteur gebeurt. Meerdere redacteuren kunnen gezamenlijk werken aan de kabelkrant. Toon meer

Commercials zijn te plannen en te beheren op basis van campagneregels en verschillende spots per adverteerder. (De acquisiteur heeft eigen rechten en kan de volledige campagne via de webbrowser plannen.) Bewegende commercials en leaders zijn op basis van Flash te gebruiken. Ieder uur van de week is afzonderlijk te plannen op basis van rotatie.

Ook zijn speciale pagina’s aan te maken die bijgehouden kunnen worden door een externe partij als bijvoorbeeld de gemeente of een sportvereniging.
Toon minder

Hardware

CeReSys kan probleemloos draaien op alle hedendaagse Windows-systemen, er is geen dure of speciale hardware nodig. Toon meer

Voor de playout pc wordt meestal een pc met dual-head gebruikt. Het controlescherm met de instellingen en geplande activiteiten is op scherm 1 te zien, de daadwerkelijke uitzending komt op scherm 2. De server en playout pc hebben een vrije usb-poort nodig voor de licentie-dongle.

Voor redacteuren die via hun internetbrowser inloggen is het gebruikte besturingssysteem niet belangrijk. Een voorbeeld van de gemaakte kabelkrantpagina wordt getoond met Flash.
Toon minder

Teletekst koppeling

CeReSys is te koppelen met de Phecap Teletekst Inserter. Nieuwe berichten worden automatisch vermeld op indexpagina 101! Toon meer

Bij het gebruik van teletekst krijgen redacteuren bij ieder bericht de mogelijkheid om de opmaak en inhoud van het bericht nog aan te passen voor de teletekstpublicatie.
Toon minder

Website koppeling

In CeReSys worden twee methoden van website-integratie ondersteund. XML met bijvoorbeeld een PHP-script of een directe koppeling met Joomla en Wordpress via het XML-RPC protocol. Toon meer

De eerste methode is het aanbieden van een XML-bestand waarin de tekst van de ingevoerde berichten staat. Dit XML-bestand kan via een meegeleverd PHP-script of een eigen script opgenomen worden in de gewenste lay-out van de website.

Een nog mooiere website-integratie methode is om CeReSys direct de berichten te laten invoeren in de CMS van een website. Deze koppeling werkt via het XML-RPC protocol, en is beschikbaar voor CMS-systemen als Joomla en Wordpress.

In beide gevallen gaan ook de foto's direct met het bericht naar de website. Bij het gebruik van de websitekoppeling krijgen redacteuren bij ieder bericht de mogelijkheid om de opmaak en inhoud van het bericht nog aan te passen voor de websitepublicatie. Vinden er na publicatie nog aanpassingen aan het bericht plaats… dan is dat geen probleem, ook de websiteversie van het bericht wordt bijgewerkt.
Toon minder